Comunicat de presa

Autorecenzarea din cadrul Recensamantului Populatiei si a Locuintelor

🔸Astăzi, 14 martie 2022, se demarează etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (runda 2021). Această etapă se va desfășura în perioada 14 martie – 15 mai 2022.
🔸În județul Olt, autorecenzarea asistată se poate realiza la următoarele centre de AutoRecenzare Asistată ( ARA).
🔸Autorecenzarea este acțiunea prin care înregistrarea informațiilor cuprinse în programul de observare al recensământului este efectuată de către persoana însăși. Această modalitate de recenzare este o premieră în statistica românească și se va putea realiza:
– online, din confortul locuinței și de pe propriile dispozitive electronice;
– asistat de un recenzor special instruit pentru acest tip de recenzare (recenzor ARA), fie pe tabletele recenzorilor, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul recenzorilor ARA.
🔸Orice persoană cu reședința obișnuită în România, indiferent de cetățenie, dar și persoana plecată în afara României pentru o perioadă mai mică de 1 an, se poate autorecenza urmând doi pași:
1. Se accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE de pe www.recensamantromania.ro și se completează formularul de pre-înregistrare pentru toți membrii gospodăriei.
Fiecare persoană va primi, pe adresa/adresele de e-mail indicate în formularul de pre-înregistrare, câte un link către chestionarul propriu.
2. Chestionarele vor fi completate în funcție de situația existentă la momentul de referință al recensământului, respectiv ora 0 din ziua de 1 decembrie 2021.
🔸Pentru informații suplimentare privind organizarea și desfășurarea Recensământului pe teritoriul României, accesați www.recensamantromania.ro.
Sari la conținut